Jöhet Djokovics és Federer elődöntője

Munkatársunktól
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Divattá vált az idei francia nemzetközi teniszbajnokságon, hogy a sötétedés félbeszakít egy-egy kései csatát. Így történt hétfőn este is, miután Andy Murray egyenlíteni tudott Viktor Troicki ellen, a döntő szett pedig tegnapra húzódott át. A 4. kiemelt britnek ezúttal kicsiben kellett visszakapaszkodnia, hiszen szerb riválisa a meccsért adogathatott. De mindhiába, mert Murray kiheverte a bokasérülését, fordított, és közel négyórás csatát követően készülhet az argentin Juan Ignacio Chela elleni negyeddöntőjére.
Ilyenből a férfiaknál tegnap csak egyet játszottak, mivel Fabio Fognini lábsérülése miatt nem állt ki Novak Djokovics ellen. Roger Federer és Gael Monfils korábban hatszor találkozott, s a színes bőrű francia csupán egy alkalommal, tavaly novemberben tudott győzni. Két éve itt a Roland Garroson szintén a nyolc között találkoztak, s a későbbi végső győztes svájci fenomén három szettben nyert. Most is ez volt a menetrend, így Federer az idei ötödik párizsi meccsén sem veszített játszmát, és készülhet a Djokovics elleni elődöntőre.
A nőknél a címvédő Francesca Schiavone Anasztaszja Pavljucsenkovával találkozott, s hamarosan a kiesés szélére sodródott, legalábbis az 1:6, 1:4-es részeredmény alapján. Az orosz lány már a negyeddöntővel is pályafutása legjobb szereplését érte el Grand Slam-tornán, a továbblépés előtt pedig megremegett a keze. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy győzött az olasz rivális tapasztalata és kitartása, két szoros szettben. A másik női negyeddöntőben Marion Bartoli legyőzte Szvetlana Kuznyecovát.
Férfiak, 4. forduló: Murray (brit, 4.)–Troicki (szerb, 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5; negyeddöntő: Federer (svájci, 3.)–Monfils (francia, 9.) 6:4, 6:3, 7:6 (7-3). Nők, negyeddöntő: Schiavone (olasz, 5.)–Pavljucsenkova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 7:5, Bartoli (francia, 11.)–Kuznyecova (orosz, 13.) 7:6 (7-4), 6:3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.