Jövőre már bérből élnek a képviselők is

Szilágyi Richárd
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnik a költségtérítés és a választókerületi pótlék, helyette havi egyösszegű, 600 ezer forintos átlagfizetésben részesülnének a jövőben a képviselők – írta feltételes módban a Népszabadság. Lapunk április végén adta hírül: a Fideszben lényegében elkészült az erről szóló előterjesztés. A Népszabadság megerősítette azt a korábbi hírünket is, hogy a képviselői fizetésekről az Országgyűlés létszámáról és a képviselők javadalmazásáról szóló sarkalatos törvény rendelkezik majd. – Fel kell számolni az elmúlt éveket jellemző farizeus magatartást. Az alaptiszteletdíj 231 ezer forint, de mindenki tudja, hogy a valódi jövedelemhez a költségtérítés és a választókerületi pótlék címén jutnak hozzá a képviselők – mondta egy vezető kormánypárti politikus korábban lapunknak.
A tegnapi hírek szerint a képviselői átlagfizetés összege bruttó hatszázezer forint lesz, ezt csak a szigorú kilométer-elszámoláshoz kötött hivatali benzinkártya egészíti ki. A lakhatási támogatás helyett a parlamenti hivatal bérel nekik lakást vagy szállodai szobát. Úgy tudjuk, az úgynevezett Országgyűlés-törvényre egyéni képviselői indítvány formájában a fideszes Lázár János Rogán Antallal közösen tesz majd javaslatot a június 11-vel záruló tavaszi ülésszak vége előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.