Júliusban tóátúszás

A meteorológusok javaslata szerint július másodika (szombat) tűnik a legalkalmasabbnak a Balaton-átúszás megrendezésére. Az üdülési szezon leglátványosabb szabadidősport-rendezvénye tavaly elmaradt. Az idén is csak az időjárás akadályozhatja meg, hogy a próbázók vízbe vessék magukat, és leküzdjék az 5,2 kilométeres Révfülöp–Boglár távot.

2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatessékeli a vízi rendészet azokat, akik a parttól kétszáz méternél távolabbra merészkednek a Balatonban, így aligha kell érvelni amellett, hogy a selymes vizű tó és a távúszás kedvelői számára csaknem három évtizede a Balaton-átúszás az üdülési szezon legvonzóbb eseménye – vélekedett Szántó László, a tóátúszás rendezőcsapatának vezetője. Elmondta, első a biztonság, és büszkék arra, hogy az eddigi 28 tóátúszáson még könnyű sérüléssel járó baleset sem történt, holott volt, hogy tízezer úszó és öt-hatezer drukker gyűlt össze Révfülöpnél és a boglári Platán strandon. A múlt nyáron július 24-e, augusztus elseje és 28-a sem volt alkalmas a rendezvény megtartására, a meteorológiai szolgálat javaslatára a vízi rendészet nem adott startengedélyt, ezért késik a várva várt 30. tóátúszás. Az idén talán meglesz a 29., ha az első időpontban – július 2-án – nem, akkor tovább próbálkoznak – folytatta a főrendező. Szántó László megjegyezte: semmi sem változik a korábbiakhoz képest. Reggel hét-től fél kettőig lehet jelentkezni orvosi vizsgálatra a révfülöpi sportpályán, és az utolsó turnus délután 2-kor indulhat el az északi partról. Százötven motoros kishajó és vitorlás biztosítja majd az úszófolyosót, és nyújt átmeneti pihenőhelyet azoknak, akik feladják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.