Kadhafi távozását követelik Obamáék

Munkatársunktól
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhetetlen Líbia jövője úgy, hogy továbbra is Kadhafi áll az ország élén – mondta tegnap David Cameron brit kormányfő Barack Obama amerikai elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. A három napig Londonban tartózkodó Obama szerint a líbiai katonai akciónak most már megvan az ahhoz szükséges lendülete, hogy ha a szövetségesek továbbra is a jelenleg követett irányban haladnak, akkor Kadhafi végül kénytelen lesz távozni. Cameron hangsúlyozta: a Líbia ügyében hozott ENSZ-határozat nem a rendszerváltozást célozza, hanem a polgári lakosság védelméről szól. A brit miniszterelnök gratulált az amerikai elnöknek az al-Kaida vezére, Oszama bin Laden ellen végrehajtott kommandós akcióhoz. Barack Obama a brit parlament két háza előtt mondott beszédében kiemelte, a nemzetközi közösség nem az iszlám, hanem a terror ellen visel háborút. Azt is aláhúzta, az új globális szereplők erősödése ellenére Európa és Amerika közös vezető szerepének most jött el az ideje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.