Kedvezmény helyett munkát kínálnak

Orbán Viktor ma fogadja a fegyveres és rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságát, hogy a nyugdíjkedvezmények átalakításáról tárgyaljanak. A miniszterelnök szerint elsőként abban kell megegyezniük, hogy a hivatásosoknak mindig a rend oldalán kell állniuk.

Munkatársainktól
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a rendvédelmisek úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, akkor mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni. Én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét – nyilatkozta a kormányfő a TV2-nek. A sztrájkjoggal nem rendelkező hivatásosok tiltakozó akciók azonnali meghirdetését helyzeték kilátásba, ha sikertelenül zárul a tárgyalás.
Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer átalakításának végére az életpályamodelleket úgy szerveznék át, hogy az utolsó tíz munkában töltött év nagyobb súllyal essen latba, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat. Úgy tudjuk, az ehhez vezető lehetséges megoldások között egy bónusz-malusz típusú rendszer bevezetése is szerepelhet.
Továbbiak a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.