Képviselők emléke

MTI
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László házelnök közjogi méltóságok, miniszterek és országgyűlési képviselők jelenlétében tegnap leleplezte az Országház falára visszahelyezett, az 1910–1918-as Ház I. világháborúban hősi halált halt tagjainak és tisztségviselőinek emlékére készült domborművet. A házelnök hangsúlyozta: a nemzetért, a szabadságért hősi halált halt áldozatok megtették, amit kellett és lehetett, és az Országgyűlés közössége kegyelettel ápolta emléküket, a legnagyobbak között emelt táblát tiszteletükre. Amikor azonban a létező szocializmus diktatúrája a végképp eltörölni jegyében át akarta írni a történelmet, valamilyen okból az I. világháború hőseinek emlékét is meg akarta semmisíteni – mondta Kövér László, hozzátéve: ismerjük azt a bornírt buzgalmat, amellyel az Országgyűlést is megpróbálták a maguk képére formálni. A táblát az ünnepségen a magyar honvédség püspökei áldották és szentelték meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.