Kétezer tűzoltó küzd az arizonai lángokkal

Hírösszefoglaló
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csillapíthatatlanul terjed és már több mint 157 ezer hektár növényzetet felemésztett a Kelet-Arizonában május 29-e óta tomboló tűzvész – jelentette az AFP. A lángok az Apacs Nemzeti Erdőben egy felügyelet nélkül hagyott tábortűzből terjedtek tovább, majd terebélyesedtek a szövetségi állam történetének második legnagyobb tűzévé. Az Új-Mexikó állam határán lévő hegyes vidék több településéről csaknem hatezer embert evakuáltak, 11 épületet már felemésztettek a lángok, és további 350 lakóház van közvetlen veszélyben. Eagarben és Springville-ben további kétezer embert riadóztattak, álljanak készenlétben, ha esetleg menekülni kell. Az óriási területen tomboló lángokat 2100 tűzoltó próbálja megfékezni, és körülbelül húsz helikopter a levegőből segíti a munkájukat. Az óránként 50 kilométeres erősségű szél nem csillapodik, és félő, hogy a nagy szárazságban a tűz még napokig eltarthat, és átcsaphat Új-Mexikó és Colorado államba is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.