Kevesebb pénz, mégis új játékosok

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbinál szűkebb költségvetéssel vág neki az új szezonnak az idei férfi vízilabda-bajnokságot megnyert Eger csapata, amelynek játékoskeretében több változás is történt. A klub sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a következő idényben 15-20 százalékkal kisebb költségvetéssel kell kalkulálniuk, de a ZF Hungária Kft. és a város önkormányzata továbbra is támogatja az együttest. A szakmai munkát változatlanul a Gerendás György, Tóth Kálmán edzőpáros irányítja, ugyanakkor távozott az olimpiai bajnok Kis Gábor, a vállsérüléssel bajlódó kanadai Aaron Feltham és az új kihívásokra vágyó Hegedüs Gábor. Egerbe igazolt viszont a Honvédból Bátori Bence, Pécsről Bisztritsányi Dávid és a japán válogatott Naganuma Acusi, Szolnokról Mezei Tamás és a holland válogatott Wiwo Geritse, továbbá szlovák bajnokként Kassáról visszatért Chilkó Márton. Gerendás György elmondta, a célkitűzés a címvédés, s az mindenképpen csalódás lenne, ha nem jutnának be a döntőbe: „Látni kell azonban az objektív helyzetet, hogy a mögöttünk hagyott idényben azért tudtunk kiemelkedni, mert plusz anyagi forrásaink voltak. A következő szezonra az 1–3. helyezés a realitás” – tette hozzá a vezetőedző.

Kásás távozik Szegedről. A férfi ob I-ben bronzérmesként zárt Szeged vezetősége három és fél évi közös munka után nem hosszabbítja meg Kásás Zoltán vezetőedző lejárt szerződését. Kásás a klub legsikeresebb trénere, a Tisza-partiak irányításával nyertek LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), s jutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.