Keveset utalnak a kasszák

Nagy csalódást érezhetnek majd az emberek a magánnyugdíjpénztáraktól érkező átutalások láttán az augusztus végéig esedékes kifizetésekkor. Cikkünkben bemutatjuk, hogy tizenhárom évi magánpénztári tagság és csaknem hárommillió forintnyi megtakarítás után csupán 35 ezer forintra számíthat egy volt magán-nyugdíjpénztári tag.

Szilágyi Richárd
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ám közel sem ő járt a legroszszabbul: várhatóan minden harmadik-negyedik embernek kell felkészülnie arra, hogy egyáltalán nem érkezik majd pénz a számlájára, mivel a pénztárak még a befizetések reálértékét sem tudták megőrizni. 2009 óta több cikkben is felhívtuk a figyelmet a kasszák átláthatatlan gazdálkodására, de a nyugdíjpénztári lobbi és a hozzájuk kapcsolódó balliberális érdekkörök magyarázat helyett minden alkalommal csak mellébeszéltek.
Továbbiak a 3., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.