Kis Kaszparov

2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétfordulós szimultánt ad a hét végén a Lago Maggiore partján fekvő olaszországi Istra városkában Rapport Richárd – közölte a Felix Promotion. A hír örömteli, hisz a sakkban is jelentős kiadással jár egy ifjú tehetség menedzselése, s a menedzseriroda az esemény megszervezésével is bizonyítja, hogy támogatja a tizenöt éves magyar sakknagymestert.Ám a túra marketingje kiigazítás után kiált. A hírlevél a Szimultánt ad a „kis Kaszparov” címet viseli, mondván – ez szerepel az esemény plakátján is –, Rapportot a nemzetközi sakk-környezetben így nevezik. Nos, még véletlenül sem nevezik így. Beütöttem a keresőprogramba a szókapcsolatot, de egy találatot sem adott. Ez a kisebbik gond. A nagyobbik, hogy a Kaszparovhoz való – egyelőre alaptalan – hasonlítással fölösleges terhet raknak a magyar sakkozó vállára. A „nagy” Kaszparov tizenhat évesen nagymestertornát nyert Banja Lukában, egy évvel később világbajnok lett a húsz éven aluliak között, harmadikként végzett a szovjet bajnokságon, s tagja volt az olimpiai bajnok szovjet csapatnak. Reméljük, a Felix Promotion két év múlva nem kér számon hasonló eredménysort védencén.A kis Rapportnak először nagy Rapporttá kell érnie. Kaszparovval hiba lenne versenyre kelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.