Kissingert és Cruyffot hívja Blatter

Munkatársunktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalma, miként a szerdai szavazás is mutatja, nincs veszélyben, Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke azonban érzi, olyan intézkedésekre van szüksége, amelyek megrendült hitelét és népszerűségét is helyreállítják. Ezzel indokolhatjuk, hogy a volt amerikai külügyminisztert, Henry Kisingert, továbbá a hollandok élő futball-legendáját, Johann Cruyffot kérte fel, legyenek segítségére a reformok megvalósításában, valamint az erkölcsi megtisztulásában. Az újraválasztott elnök tegnap már azt is bejelentette, a 88 esztendős exdiplomata elfogadta a felkérést, és kész részt venni a „bölcsek tanácsának” munkájában. Kissinger, aki 1973 és ’77 között külügyminiszterként Richard Nixon, majd Gerald Ford elnököt is szolgálta, a labdarúgás híveként is ismert. Többek között szerepet vállalt az Egyesült Államok – amúgy végül sikertelen – pályázatában, amelyet a 2022-es vb rendezési jogának elnyeréséért nyújtottak be az amerikaiak.
Blatter Cruyffnak abban a bizottságban szánna kiemelt szerepet, amely arra hivatott, hogy segítségével a FIFA mielőbb kievickéljen a megvesztegetési botrányok okozta helyzetből. A hollandok bálványára már azért is szüksége van a FIFA-nak, mert szerdán egy másik legenda, Franz Beckenbauer leköszönt a végrehajtó bizottságban betöltött tisztségéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.