Kitüntetett figyelem a kicsiknek

Hírösszefoglaló
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány gazdaságfejlesztési politikájában kiemelt helyen szerepel a vállalkozások támogatása, a munkahelyteremtés – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden, az Ipartestületek Országos Szövetségének programalkotó, tisztújító közgyűlésén. A szakember a távirati iroda beszámolója szerint arról is beszélt, hogy a munkahelyeket döntően a kis- és középvállalkozások teremtik, ezért a kormány gazdaságpolitikájában nekik ad több lehetőséget. Az NGM államtitkára kiemelte: a kormány már eddig is több intézkedést tett a vállalkozások helyzetének javítására, például a kkv-törvényben megtiltották az állami szereplők érdekeltségét a bírságolásban, továbbá 500 milliárd forintos adminisztrációs csökkentő csomagot hirdettek meg, első körben 100 milliárd, második lépésben 400 milliárd forintos tehermérséklő lépéseket foganatosítva.
Közben a K&H tegnap közzétette jelentését a vállalkozásokról. E gazdálkodói kör negyede versenyhelyzete javulására számít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.