Komárom: rockoperával Trianonról

Tarics Péter
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komáromban holnap mutatják be a monostori erőd szabadtéri színpadán Másik Lehel és Vizeli Csaba Fehérlaposok című, a felvidéki kitelepítettekről szóló rockoperáját. A művet a Kecskés László Társaság szervezésében a Felvidéki kitelepítettek és deportáltak X. országos találkozójának kísérőprogramjaként láthatja a közönség. A szerzők első alkalommal írtak saját történetet a felvidéki kitelepített családok visszaemlékezéseinek felhasználásával. Céljuk az volt, hogy a kitelepítésben érintett családok a saját sorsukra is ráismerhessenek a darabot nézve, illetve hogy segítsenek a megbékélésben. A drámai eseményeket két család sorsán keresztül ismerhetjük meg.
A Magyarock Dalszínház társulatának produkcióját Bakó Gábor és Vizeli Csaba rendezésében láthatja a közönség. A főbb szerepeket Varga Miklós, Pankotay Péter, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Bodnár Vivien, Gerdesits Ferenc alakítja. A darab díszletét Siklósi József, Komárom Ybl Miklós-díjas építésze tervezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.