Könnyed győzelem a selejtező nyitányán

Munkatársunktól
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyedén túljutott az első akadályon a magyar női kosárlabda-válogatott a Sopronban zajló pótselejtező tornán: tegnap 68-39-re verte Hollandiát.
A vendégek igazából csak a meccs előtt fejtettek ki ellenállást, a magyar csapat számára kijelölt kispadon foglaltak helyet, s akkor sem tágítottak, amikor felhívták a figyelmüket a tévedésükre. Székely Norbert a várakozásoknak megfelelően a Honti, Fegyverneky, Vajda, Krivacsevics, Horti kezdőötöst küldte pályára. A találkozón öt percig tartottak az izgalmak. Horti szerzett vezetést, amit a hollandok kiegyenlítettek, majd hosszú gólcsend következett, három és fél perc elteltével is 2-2 volt az állás. A magyar válogatott jelentős magassági fölényben játszott, ám először egy hátsó ember, Fegyverneky Zsófia ébredt: zsinórban hat pontot szerzett, amivel 8-4-re elhúzott a magyar válogatott. A második dupláját kimondottan látványos akció végén szerezte, már csak egy másodperc volt hátra a támadóidőből, bedobással jöttek a mieink, Honti Kata játszotta meg Fegyvernekyt, aki a levegőből egyből a gyűrűre tett a labdát, s nem is hibázott. A vendégek ellenállása ezzel meg is tört, az első tíz percben már nem szereztek kosarat, Hontiék megléptek 20-4-re. Székely Norbert szövetségi kapitány nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, a felkészülés során debütált két újonc, Raksányi Krisztina és Szécsi Orsolya akár már itt, Sopronban vezéregyéniséggé léphet elő. Csereként először Raksányi jött be, Szécsi pedig rögtön az első megmozdulásaival igazolta jó hírét. Pillanatok alatt szerzett öt pontot, erőtől és magabiztosságtól duzzadó játéka élményszámba ment.
A biztos vezetés birtokában a többi csere is szép sorban lehetőséghez jutott, de az előny így is egyre hízott. Szünetben 41-17-re vezetett a magyar válogatott. A folytatásban a hölgyeknél szinte kötelező megtorpanás következett, de a győzelem egyetlen percig sem forgott veszélyben, végeredményben 68-39-re nyert a magyar csapat.
Ma Finnország lesz az ellenfél, holnap pedig Ukrajna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.