Kosztolányi-művek újragombolva

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az esztendőben irodalmi pályázatot hirdetett a www.kosztolanyioldal.hu szerkesztősége. Nemrégiben megszületett a pályázat eredménye; a kiemelt munkákat a Hadik kávéházban tartott, Kosztolányi – újragombolva címet viselő esten ismertették. A tavaszi kiírásra olyan alkotásokkal lehetett jelentkezni, amelyek szellemükben felidézik Kosztolányit. A száztizenöt verses és prózai pályamunkát szakmai zsűri bírálta el.
Arany Zsuzsanna, a pályázat lebonyolításán dolgozó irodalomtörténész és a kritikai kiadás munkatársa elmondta: a szépirodalmi pályázat célja az volt, hogy a tudományt és a kreatív oldalt összehozzák, s egyúttal a tudományos munkájukat is népszerűsítsék. A nyertes pályaművek alkotói között olyan ismert szerzők is vannak, mint például Gömöri György vagy Lászlóffy Csaba. Sok alkotás érkezett a határon túlról is. Hamarosan felkerülnek a kiemelt pályamunkák a www.kosztolanyioldal.hu weblapra, ahol egyébként számos más érdekességet is találunk Kosztolányi munkásságáról és a készülő kritikai kiadás műhelytitkairól is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.