Kötéltánc Európa jövőjéért

Munkatársunktól
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa fejlődése érdekében kötéltáncot járva kell egyensúlyozni a gazdasági stabilitás és a növekedés között – közölte lapunkkal Győri Enikő. A Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára a napokban a nyugat-franciaországi La Baule-ban megrendezett nemzetközi befektetési konferencián mondott záróbeszédet. A világ legfajsúlyosabb vállalatainak vezetői előtt a szakember kifejtette, hogy ma már a magyar a költségvetés a Nemzetközi Valutaalap segítsége nélkül is finanszírozható, és az ország megítélése javul, mint azt a Daimler, az Audi és a General Motors eurómilliárdos beruházásai is mutatják. Győri Enikő lapunknak elmondta: ha az Európai Unió versenyképes akar maradni, akkor nem elég csupán a szolgáltatóipart fejleszteni. Az elmúlt években világossá vált, hogy a termelő ágazatok szintén elengedhetetlenek a munkahelyteremtéshez.
A szakember szerint az unió úgy veheti fel a versenyt a világ többi részével, ha szorosabbra fűzi a kapcsolatokat az országok között, megerősíti az egységes piacot, és segíti a helyi kis- és közepes vállalkozásokat. – Emellett az államoknak dolgozniuk kell adósságuk csökkentésén is – jegyezte meg az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.