Kozák Danuta másodszor is győzött

Munkatársunktól
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kozák Danuta, Dombvári Bence és Vajda Attila nyerte meg a második kajak-kenu Európa- és világbajnoki válogató tegnapra kiírt három olimpiai távú döntőjét. A hölgyeknél ötszáz egyesben – Benedek Dalmát (nagyon kevéssel) és Kovács Katalint megelőzve – Kozák Danuta ismételt, így már készülhet a világversenyekre. Csakúgy, mint Vajda Attila kenu egyes ezer méteren, ahol imponáló fölénnyel, több mint négy másodperccel utasította maga mögé a mezőnyt.
Férfi kajak egyes ezer méteren viszont talán még Storcz Botond szövetségi kapitány sem tudja, hogy lesz-e szétlövés. Az első válogató győztese, Dombi Rudolf tegnap nem állt rajthoz, nyilván, mert az erejét a mai kettesre tartogatja. Érdekesség, hogy párja, Kökény Roland szólóban is elindult, s végül harmadik lett. Miután csütörtökön a négyes tagjaként bekerült az Eb-csapatba, Kucsera Gábor szintén visszalépett a versenytől. Az első erőpróbán második Bozsik Gábor, valamint az előző év legjobb hazai egyes menője, az ötszáz méteren Európa-bajnok Szalai Tamás be sem jutott a döntőbe, amit Dombvári Bence nyert meg jelentős fölénnyel, egy másodperc előnnyel. A Honvéd tehetsége tavaly 500-on és 1000-en is aranyérmet szerzett az ifjúsági világbajnokságon, a felnőttek között most érte el az első komoly eredményét.
A válogató ma ugyanezen távokon, a kettesek versenyével folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.