Lakóházra zuhant egy repülőgép

MN-összeállítás
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyreállt az európai légi forgalom. Feloldották tegnapig az izlandi vulkáni hamu miatt elrendelt repülési korlátozásokat Európa valamennyi légikikötőjében. A már lefújt repülési korlátozások érintik a Magyarországon felvett nemzetközi postai küldemények döntő többségét, ezeket ugyanis légi úton továbbítják – tájékoztatta lapunkat közleményében Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Mint írta, a légiforgalmi korlátozások közül tegnapig egyedül a Malév szerdai koppenhágai járattörlése érintette a postai forgalmat. A Magyar Posta ezen a menetrend szerinti járaton továbbítja a Dániába, Ausztráliába, Kínába, Észtországba, Lettországba, Litvániába, Norvégiába és Új-Zélandra szóló nemzetközi küldeményeket. Ezért az említett országokba címzett, kedden felvett küldemények nemzetközi szállítása és kézbesítése a postán kívül álló ok miatt késlekedett.


Balesetet szenvedett szerda éjjel Indiában, a főváros, Delhi közelében egy betegszállító kisrepülőgép. A légcsavaros jármű egy lakóháznak ütközött, aminek következtében a fedélzetén utazó hét ember életét vesztette. Az Újdelhi sűrűn lakott elővárosában, Faridábádban lévő házban három asszony tartózkodott, ők is meghaltak, további hárman pedig megsérültek – jelentette a BBC tudósítója.
A gépet magánútra bérelték ki, egy májgyulladás miatt kezelt, kómába esett fiatalembert vitt két orvos és a család kíséretében a kelet-indiai Patna városából egy újdelhi kórházba. A pilóta kedvezőtlen időjárási körülmények közepette vezette gépét, amikor 2500 méteres magasságban elvesztette uralmát a szerkezet felett. Szemtanúk szerint a becsapódás után lángok törtek fel a roncsból. A mentést a sikátorokban összecsődült tömeg nehezítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.