Lángokban áll Arizona

Hírösszefoglaló
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bozóttüzek pusztítanak az Egyesült Államok Arizona szövetségi államában, ahol a lángok tegnapig hozzávetőleg 233 ezer hektár erdőt emésztettek el. A katasztrófa miatt Greer városka és másik öt kisebb hegyvidéki település lakóit kellett kitelepíteni otthonukból. Tegnap a hatóságok figyelmeztették Eager és Springerville hétezer polgárát, hogy készüljenek föl egy esetleges evakuálásra – jelentette a BBC tudósítója. A természeti csapás egyelőre nem követelt áldozatokat. A lángok megfékezésén 2300 tűzoltó és 22 helikopter dolgozik, egyelőre eredménytelenül.
A katasztrófa sújtotta térségben nagy a szárazság, ráadásul a lángok terjedését óránként ötven kilométeres sebességű szél segíti. Apache és Greenlee megyékben szükségállapotot hirdettek a hatóságok. A lángok erejét jól jelzi, hogy a nyomukban felszálló füstöt Új-Mexikó, Iowa, Nebraska, Kansas és Colorado államokban is látni lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.