Lassan elfogy az egész buszgyár

2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenöt dolgozójától válik meg a NABI kaposvári gyára, és miután március közepén már felmondott hatvan dolgozójának, csak tízen maradnak a nagy reményekkel Somogyba települt, korszerű gyárban. Mint megírtuk, a Los Angeles-i közlekedési vállalat, a NABI-buszok legjelentősebb tengerentúli vásárlója gazdálkodási gondjaira hivatkozva az év elején, határozatlan időre visszavonta száz kompozit karosszériájú, városi busz megrendelését, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta a járműgyártó céget. A múlt héten a NABI kaposvári gyárárában elkészült az utolsó, korábban megrendelt autóbusz, így már nem jut munka az ott dolgozóknak. Az üzem sorsa most csaknem kizárólag az amerikai piactól függ, jó lehet, a múlt év nyarán Kaposváron átadott, rendkívül tetszetős és kényelmes, helyi közlekedésre gyártott Siriusszal – amelyet ez idő szerint marketingcéllal a hazai nagy városokban tesztelnek – a NABI a hazai piaccal is számol. Baranyai Ferenc cégvezető most abban reménykedik, hogy ha egy, a jövő hónapban elkészülő, új járműtípussal amerikai tendert nyernek, akkor a cég visszaveheti az elbocsátott dolgozók egy részét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.