Lejtmenetben délután

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 210,62 pontos, 0,91 százalékos csökkenéssel, 23 002,59 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Munkatársunktól
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszonylag békés volt a tőzsdén a délelőtti kereskedés, majd délután egy óra körül markánsan esni kezdtek a nyugat-európai, főleg a német árfolyamok és az amerikai határidős indexek, ami hatással volt a régiós piacokra, így a magyarra is – mondta a pénteki napról Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. A szakértő a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy szerinte a nap folyamán nem jelent meg olyan fontos, piacbefolyásoló hír, amely ezt megmagyarázta volna. Mint mondta, az utóbbi napokban tapasztaltak szerint jellemzően a fejlett piacok mozgása hektikusabb, a fejlődőké pedig nem annyira. A fejlettek tegnap is másfél százalékos mínuszt könyvelhettek el, a régióban inkább egy százalék körüli volt az esés.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője úgy vélte: pénteken a nemzetközi piacok pesszimistább hangulatát követte a magyar, míg korábban, amikor a külföldi piacok emelkedtek, a növekedés nem annyira látszott a hazai börzén. A csökkenő árfolyamok mögött a Buda-Cash üzletkötője kisebb profitrealizálást is elképzelhetőnek tartott.
A Mol árfolyama 420 forinttal, 1,78 százalékkal 23 180 forintra csökkent, az OTP-részvények ára pedig 86 forinttal, 1,45 százalékkal 5840 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,52 százalékkal 572 forintra gyengült, míg a Richter-papírok árfolyama 275 forinttal, 0,79 százalékkal 34 880 forintra erősödött. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 215 forinttal, 1,11 százalékkal 19 600 forintra nőtt. A Bumix 1849,46 ponton zárt, ami 5,47 pontos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.
A forint árfolyama tegnap alig változott a bankközi piacon, a kereskedők szerint csendes nap volt a pénteki, jelentős elmozdulás egyáltalán nem volt. Pénteken délután az eurót 264,65 forinton jegyezték, a svájci frank árfolyama 217,45 forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.