Liszt, Bartók és Verdi művei Miskolcon

Vakulya Eszter
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kezdődött a miskolci operafesztivál, amelynek egyik legérdekesebb hét végi programja a Liszt-évhez kapcsolódik: a kétszáz éve született zeneszerző Don Sanche című ifjúkori – tizenhárom évesen komponált – operáját mutatják be. A holnap este hét órakor a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában Julia Glass rendezésében, Katharina Wagner rendezői felügyeletével, Roman Lemberg dramaturgjával, Friederike Meese díszleteivel és jelmezeivel láthatjuk a művet. A Miskolci Szimfonikus Zenekart és a Kassai Állami Színház kórusát Nicolaus Richter dirigálja. A főbb szerepeket Ana Maria Pinto, Heiter Melinda, Byoung-Nam Hwang, Alidor-Marin Gerke és Fischl Mónika énekli.
A Bartók + Verdi névvel meghirdetett idei műsorterv egyébként számos ponton kapcsolódik Liszt Ferenc életművéhez: a Don Sanche mellett holnap hallható lesz a Via Crucis, egy Liszt-emlékhangverseny, holnapután Farkas Gábor Liszt-zongoraestjével hajt fejet a zeneszerző emléke előtt, illetve már ma is megtekinthető Hommage a Liszt címmel Pajor Ildikó festőművész tárlata a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítóhelyen. Ma egyébként a Városháza téren is Liszt szól: háromnegyed hétkor Liszt-dalokat ad elő Eperjesi Erika és Fülep Máté Tóth Anikó zongorakíséretével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.