Magyarokat tartóztattak le Luccában

Munkatársunktól
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömlányokat futtató és drogkereskedőkkel üzleti kapcsolatban lévő magyar bandát számoltak fel a napokban Luccában, négy magyar és egy olasz állampolgár ellen indult eljárás. A Genova24 című lap szerint letartóztatták a 35 éves K. Monika Gizellát és párját, a 26 éves L. Balázst, a 36 éves D. Gabriellát, aki maga is prostituáltként felügyelte a többi nőt, illetve a 47 éves olasz P. Marcot, aki fotósként készítette a prostituáltak portfólióját. A bűnszervezetet az egyik nő vezette, aki hét hónapos terhesen azt tervezte, hogy rövidesen hazatér Magyarországra, ezért a rendőrök a hét végén lefülelték a bandát. A negyedik magyar elmenekült, ellene körözést adtak ki.
A társaság tagjait kerítéssel és a magyar prostituáltak súlyos kizsákmányolásával gyanúsítják. Az Easy Versilia elnevezésű nyomozás tavaly novemberben kezdődött, miután egy drogkereskedők elleni akcióban egy bűnözői klán tizennégy rovott múltú tagja rendőrkézre került Versiliában. A megfigyelt bandatagokról kiderült, hogy a kokain szétosztása miatti fáradalmaikat gyakran két viareggiói házban, magyar prostituáltak társaságában pihenték ki – közölte honlapján a luccai ügyészség. A luccai rendőröknek sikerült feltérképezniük a bordélyházakat működtető magyarokat, akikről kiderült, hogy további három házuk van Genovában is. Ezek havonta összesen 150 ezer euró bevételt hoztak, és azt tervezték, hogy rövidesen tovább terjeszkednek Firenzébe és Pratóba is.
Magyar „munkatársait” a banda az interneten szervezte be, a jelentkezőknek munkaköri leírást küldtek és egy afféle tesztlapot töltettek ki velük arról, hogy milyen „szolgáltatásokat” vállalnak. Minél vadabb dolgokat jelölt be valaki, annál nagyobb esélye volt arra, hogy alkalmazzák. A nők beszervezésének és kiválasztásának módját egy magát prostituáltnak kiadó, interneten jelentkező rendőrnő tárta fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.