Magyarországra invitálta a Pápát Schmitt

MN
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarul köszöntötte a vatikáni Liszt-koncert résztvevőit XVI. Benedek pápa a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar tegnapi fellépése után, míg a magyar delegáció nevében Schmitt Pál államfő – aki Varsóból érkezett Vatikánvárosba, így nem vett részt a közép-európai államfők és Barack Obama amerikai elnök közös munkavacsoráján – olaszul mondott köszöntőt. A zeneszerető egyházfő „valóban európai művésznek” nevezte Liszt Ferencet. Az eseményen jelen volt többek között Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Martonyi János külügyminiszter, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Erdő Péter esztergom-budapesti érsek. Schmitt Pál ismételten magyarországi látogatásra invitálta XVI. Benedeket, arra emlékeztetve, hogy II. János Pál pápa kétszer is felkereste hazánkat, de a legutolsó pápai látogatás tizenöt évvel ezelőtt volt. Ami a Liszt-koncertet illeti, a köztársasági elnök elmondta, hogy a művek kiválasztásában a pápával is konzultáltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.