Maratoni orgonazene

2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johann Sebastian Bach összes orgonaművéből rendez maratoni hangversenyt a balatonboglári római katolikus templomban a helyi orgonaalapítvány. A holnap délután háromkor kezdődő és a jövő szombaton délután négyig tartó rendezvényen tizenkét felső-, illetve középfokú zenei tanintézménynyel rendelkező város orgonistája és negyven tehetséges művészjelöltje szólaltatja meg Bach összes művét, befejezésül pedig Szamosi Szabolcs a 200 éve született Liszt Ferenc tiszteletére a szerző B-A-C-H prelúdium és fuga című művét adja elő.
– A „zenepatak” most is hoszszan folyik majd, de nem az idő, hanem a tehetség lesz a rekord: az eddig ismert, háromszáz darabból álló Bach-életmű egy-egy előadási napon szólal meg – mondta lapunknak Lubics László orgonaművész. A rendezvény ötletgazdájától megtudtuk: a koncertet péntek este 11-től szombat reggel 7-ig belépőjegy nélkül élvezhetik az orgonamuzsika kedvelői.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.