Megengedhetetlen budavári állapotok

Hírösszefoglaló
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budai Várnegyed felújítását sürgette tegnap Schmitt Pál köztársasági elnök a főváros I. kerületének képviselő-testületével folytatott megbeszélésen a Sándor-palotában. Az államfő saját segítségét is felajánlotta az önkormányzati képviselőknek ezen cél eléréséhez. Megengedhetetlennek nevezte, hogy még hatvan évvel a második világháború vége után is több romos épület található Budapestnek ezen a részén, ahol valamennyi Magyarországra látogató turista megfordul. Kiemelte: a budai Vár a legvonzóbb magyar idegenforgalmi látványosságok közé tartozik, így nagymértékben hozzájárul az ország gazdasági céljainak eléréséhez is, amiért a terület megérdemelné, hogy a látogatók arányának megfelelően részesedjen a turisztikai fejlesztési forrásokból.
Nagy Gábor Tamás polgármester (Fidesz) arról tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy a kormánynyal folytatott legutóbbi egyeztetések alapján legkorábban a jövő évtől kezdődhet a budai Várnegyed régi fényének visszaállítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.