Meglepték a Red Bullt Monacóban

Munkatársunktól
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni a Forma–1-es autós gyorsasági vb hatodik futama, a Monacói Nagydíj tegnapi szabadedzésein történtekből, mindenesetre üdítő változatosság, hogy a nyitó napon a Ferrari és a McLaren is gyorsabb volt a Red Bullnál. Igaz, az első tréningen, lágy gumikon az idei öt futamból négyet megnyert Vettel jegyezte a legjobb köridőt, a szuperlágy keveréken jobb időket hozott második szabadedzésen azonban Alonso (Ferrari), Hamilton (McLaren) és Rosberg (Mercedes) foglalta el az első három helyet. Button (McLaren) lett a negyedik, utánuk jött csak ötödikként Vettel, majd Massa (Ferrari) és Schumacher (Mercedes) után Webber a 8. helyen a másik Red Bull-lal. Az energiaitalos istállóra nem jellemző, hogy ellazsálja az első szabadedzéseket, de nem is törekszik feltétlenül az élre. Egy hete Barcelonában éppenséggel Webber volt a leggyorsabb a nyitó napon, miként Szepangban is, Sanghajban pedig Vettel, de Melbourne-ben és Isztambulban már megesett, hogy pénteken nem került Red Bull az első három közé. (Monaco az egyetlen versenyszínhely, ahol csütörtökön rendezik az első két szabadedzést.) Az időmérőket viszont mind az öt pályán a Red Bull nyerte, négyszer Vettel, Barcelonában Webber; így közel sem biztos, hogy a nagyhercegségben „földindulás” történik. Ha valahol, Monacóban azonban van rá esély.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.