Mégsem a spanyol uborka fertőz

Laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy mégsem a spanyol uborka a felelős a németországi hasmenésjárványért – jelentette be tegnap a hamburgi egészségügyi hatóság.

Vigh Dániel
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlésük szerint az uborkákban ugyan EHEC-baktériumot fedeztek fel, az azonban különbözik a fertőzött betegek székletében kimutatott kórokozótörzstől. A német ellenőrző hatóságok most elsősorban belföldön keresik – egyelőre sikertelenül – a járványért felelős élelmiszereket.
Hazánkban nyolc mintát vizsgáltak meg, de ezek mikrobiológiai eredményei mind negatívak lettek – közölte lapunkkal az ÁNTSZ. Magyarország EU-elnöksége alatt kész összehívni az agrárminiszterek rendkívüli tanácskozását azért, hogy minél előbb megoldást találjanak a krízisre – jelentette be tegnap az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának informális ülésén Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Debrecenben.

Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.