Michelisz dobogóra autózna

AUTÓSPORT

Munkatársunktól
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredetileg Marokkó szerepelt a versenynaptárban a túraautó-vb (WTTC) idei negyedik futama helyszíneként, az arabok azonban visszaléptek, a Hungaroring Sport Zrt. pedig sikeresen pályázott a beugró szerepére. „A 25 éves Hungaroring történetében nagy dolog, hogy a Forma–1-en kívül vendégül láthatunk egy másik vb-sorozatot is” – fogalmazott a hét végi eseményt felvezető sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a zrt. elnök-vezérigazgatója. A Nemzetközi Autósport-szövetség (FIA) égisze alá tartozó túraautó-vb nézettségben közvetlenül a Forma–1 után következik a sportágban, és a sorozatban magyar versenyzőt is jegyeznek a legjobbak között. Michelisz Norbert tavaly Makaóban futamot nyert, az idén pedig legutóbb Monzában negyedikként zárt. „Hazai közönség előtt szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból, de úgy tűnik, hogy a Chevrolet pályától függetlenül külön kategóriát képvisel. Az első öt közé kerülni már jó eredmény lenne, titkos vágyam azonban, hogy az egyik futamon dobogós legyek” – mondta a Zengő Dension Team pilótája, aki egy BMW-vel száll harcba. A tegnapi tesztelések után ma két szabadedzésre és az időmérőre kerül sor, a két futamot vasárnap rendezik. A WTCC mellett az AutoGP, a Maserati-kupa és a Lotus Ladies Cup versenyeit is láthatják a nézők, a belépés ingyenes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.