Mozgalom a belföldi utazásokért

Munkatársunktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos mozgalmat indít a belföldi üdülés népszerűsítésért a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Termék Nonprofit Kft. A széles körű szakmai összefogással szorgalmazott mozgalom célja, hogy a belföldi utazás megítélése javuljon, társadalmi elfogadottsága pedig növekedjék. A kezdeményezés elindítását egy, a belföldi turizmust népszerűsítő film bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be. Az eseményen jelen volt Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke, aki a belföldi utazás gazdasági jelentőségét hangsúlyozta, valamint Szatmáry Kristóf, a nemzetgazdasági tárca belgazdaságért felelős államtitkára is, aki a népszerűsítő kampányok turizmusfejlesztési stratégiába illesztéséről beszélt. Majd Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója számolt be a magyarok idei nyári utazási terveiről, valamint a társaság belföldi lakossági kampányáról. Elmondta: a legfrissebb kutatásuk szerint itthon tavalyhoz képest 46-ról 54 százalékra nőtt azon háztartások aránya, ahol a főszezonban utazást terveznek. Az üdülni szándékozók több 77 százaléka belföldi utazást is fontolgat, a válaszadók közel 64 százaléka pedig csak belföldön fog utazni. A hazai kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák számának több mint felét immár a honi vendégek adják, s a magyarok évente 400 milliárd forintot költenek külföldi utazásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.