Nagy hajtás Dobrovitzékkal

Munkatársunktól
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta megszokott, hogy június elején Vecsésen versenyeznek a világ legjobb fogathajtói, s ez az idén sincs másképpen: mától vasárnapig immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Vecsés-kupát. Kuriózum, hogy a házigazda Dobrovitz család szinte valamennyi tagja szerepet vállal, ki a bakon, ki a háttérben maradva. A négyesek mezőnyében két Dobrovitz József – apa és fia – is indul, a feleség a szervezésből veszi ki a részét, míg a lovaspark tulajdonosa, idősebb Dobrovitz József, a nagypapa „pénzügyminiszterként” járul hozzá a viadal sikeréhez.
A négy nap során valamennyi kategória hajtója bemutatja a tudását. A legnépesebb a kettesek mezőnye lesz, itt harmincketten rajtolnak, köztük tíz külföldi. Ebben a kategóriában méreti meg magát a hétszeres világbajnok Lázár Vilmos és a csapatban ugyancsak világelső Nyúl Zoltán. A négyes hajtóknál huszonegy versenyző száll bakra, köztük a tavalyi győztes holland Koos de Ronde, az Egyesült Államokból érkező Chester Weber és a hozzájuk hasonlóan világbajnok svéd Tomas Eriksson. Természetesen győzelmi eséllyel lép a hazai közönség elé lipicai lovaival a csapatvilágbajnok Dobrovitz József is. A téli fedeles viadalokon kiválóan szereplő hajtó előtt indul majd a maratonpályán az utód, ifjabb Dobrovitz József. Az év legrangosabb hazai fogathajtó versenyén osztrák, svájci és németek indulókat is köszönthetünk.
A Vecsés-kupán ma a kettes hajtók, valamint a póni egyesek, kettesek és négyesek mutatják be a díjhajtó programot, holnap az egyeseké, a négyeseké és a junior póni egyeseké lesz a pálya. Szombaton a maratonhajtást rendezik meg, vasárnap pedig a mindent eldöntő akadályhajtásra kerül sor. A versenyek mind a négy napon 9 órakor kezdődnek a vecsési Dobrovitz Lovas Parkban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.