Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Guardian
Kokapaszta, benzin, kerozin és égetett mész – annak az új drognak az összetevői, amely hatásosabb és olcsóbb, mint a kokain. Az Oxi nevű kábítószer dél-amerikai elterjedéséről számol be a brit lap. „A fogyasztók többsége azonnal függővé válik. Napokon keresztül nem alszanak, nem esznek. Fokozatosan degenerációba süllyednek. Több hónapi használat után úgy néznek, mint az élőhalottak, céltalanul bóklásznak” – mondja Álvaro Mendes szociális munkás.

HA'ARETZ
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kérésére hiúsította meg Stephen Harper kanadai kormányfő, hogy a világ iparilag legfejlettebb hét országát és Oroszországot tömörítő G8-csoport legutóbbi franciaországi találkozóján a nagyhatalmak támogassák Obama amerikai elnök kijelentését, miszerint Izraelnek vissza kell térnie az 1967-es határok mögé – írja az izraeli napilap.


The New York Times
A valutaalapnál kétfajta etikai szabályzat van érvényben, egy az alkalmazottak, egy pedig az ügyvezető igazgatók számára – közölte az amerikai lap. Az alkalmazottak ügyében egy etikai tanácsadó jár el, az igazgatók ügyeiben csak az igazgatótanács rendelkezhet. Ennek ötfős etikai tanácsa bizalmasan működik, és csak írásos figyelmeztetést adhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.