Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

france 2
A magyarországi cigányellenes megmozdulásokkal foglalkozó terjedelmes riportot közölt a francia közszolgálati televízió vasárnap esti híradója a Vatikánban tartott cigánypasztorációs találkozó kapcsán. „Miközben XVI. Benedek arra kérte Európát, ne feledkezzen meg a német koncentrációs táborokban meggyilkolt cigányokról, az EU soros elnökségét ellátó Magyarországon félkatonai szervezetek rendszeresen fenyegetik és zaklatják a roma közösséget” – hangzott el a felvezetőjében. A legnézettebb, átlagosan mintegy hétmillió nézőt vonzó francia tévéhíradó stábja ellátogatott a Betyársereg egyik kiképzőhelyére, egy edzőterembe az ország déli részén. A műsor felidézte a romák elleni, hat halálos áldozattal járó támadásokat is.

abc
A hét végén a svájci üdülőhelyen, Saint Moritzban tartotta idei tanácskozását a Bilderberg-csoport, a világ befolyásos arisztokratáiból, vállalkozóiból, politikusaiból és sajtóvezetőiből álló csoport, írta a spanyol konzervatív napilap. A portál blogja közölte a résztvevők listáját is, amelyről hiányzott az új spanyol tag, a Néppárt főtitkára, María Dolores de Cospedal, de a német kancellár, Angela Merkel és a spanyol kormányfő, José Luis Rodríguez Zapatero nem. A csoport korábbi ülésein részt vevő Martonyi János a lap szerint ezúttal nem volt jelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.