Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Daily
Alec Baldwin amerikai színész fontolóra vette, hogy 2013-ban versenybe szálljon a New York-i polgármesterségért, miután a posztra korábban esélyesnek tartott Anthony Weiner demokrata párti lépviselő kínos internetszexbotrányba keveredett – jelentette az első célzottan iPadre optimalizált amerikai internetes napilap. Az 53 éves Baldwin, aki köztudomásúlag liberális nézeteket vall, otthagyná
a 2006 óta futó 30 Rock című tévésorozatot, és megpróbálná megszerezni Michael Bloomberg két év múlva megüresedő polgármesteri székét.


France 24
Franciaország nem védte meg az elzászi hörcsögöt, így az aranyos kis szőrpamacs a kihalás szélén áll, jelentette a francia hírrádió, idézve az Európai Bíróság ítéletét. Franciaország ellen az Európai Bizottság járt el, azt állítva, hogy Párizs nem tartotta szem előtt az európai uniós állatvédelmi irányelveket, pedig erre korábban felszólították. Az elzászi hörcsög egyedszáma 2001-ben még 1167 volt, 2007-ben viszont már csak 161. A drámai veszteséget főleg az okozza, hogy a hörcsög a környéken termesztett lucerna gyökereiből táplálkozik, ám a helyi parasztok mostanában inkább kukoricát termesztenek. Párizs annyit tett, hogy a lucerna termesztésére támogatást adott, de a bizottság ennél sokkal többet vár el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.