Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

theguradian
A titkos amerikai katonai iratokat a WikiLeaksnek kiszivárogtató Bradley Manning alkalmatlan volt a szolgálatra, mégis Irakba küldték – idéz a baloldali brit napilap a leleplező portál legújabb anyagából. Ez egy Manninggel együtt szolgáló tiszt vallomásaira épül, aki szerint a tizedes zavarodott volt, erőszakoskodott, székeket dobált, verekedett, a feletteseivel kiabált. Az információforrás látta Manninget, ahogy egyszer bevizel. Bradley Manninget egy éve tartóztatták le, és a bírósági végzéstől függően akár 55 évet is kaphat. A katonai bázison bárki hozzáférhetett az iratokhoz, mert azokat nem védték komolyabban.

The Sunday Times
Nagy-Britannia felbomlásától tart a brit uralkodó annak nyomán, hogy a május eleji skóciai parlamenti választásokon abszolút többséget szerzett a tartomány függetlenségéért kampányoló Skót Nemzeti Párt – értesült a konzervatív brit lap. II. Erzsébet királynő egy magánjellegű megbeszélésen David Cameron brit miniszterelnöknek is jelezte aggodalmát. Udvari illetékesek hivatalosan is kérték, hogy a Downing Street bízzon meg egy alkotmányjogi szakértőt az unió felbomlásáról szóló lehetséges forgatókönyvek kidolgozásával arra az esetre, ha Skóciában valóban kiírják a függetlenségről szóló referendumot, és azon az elszakadást pártolók győznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.