Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Daily Telegraph
Egy brit tudós szerint 24 éves korra kellene emelni az alkoholfogyasztás törvényi engedélyezését, mivel a szesz gátolja az agy fejlődését. A brit lap honlapján idézi Aric Sigman biológust, a brit orvostudományi társaság, a Royal Society of Medicine tagját, aki úgy véli, az embereknek kerülniük kellene a sör, a bor és az égetett szesz fogyasztását egészen a húszas éveik közepéig, mivel már a mérsékelt ivás is káros hatással van a fiatalok intelligenciafejlődésére. Brit statisztikai adatokból kiderült, hogy négy év alatt egyharmadával nőtt azon gyermekek száma, akiket a kórházak sürgősségi osztályain kezeltek alkohol okozta problémák miatt. Egyre több tanulmány mutatta ki az elmúlt időszakban, hogy a túlzott alkoholfogyasztás károsítja a fiatalok memóriáját. Sigman cáfolja, hogy meggátolja az alkoholizmus kifejlődését, ha a gyermeket megismertetik az alkohollal.

NYDailyNews.com
Egy 12 éves fiú lehet az Egyesült Államok legfiatalabb életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt állampolgára. Az amerikai lap beszámolója szerint Angela Corey ügyész további gyilkosságok megelőzése végett érvelt az életfogytiglan mellett. Úgy vélte, a fiút ez esetben felnőttként kell kezelni. A bírósági ítéletre váró Cristian Fernandez márciusban addig ütötte kétéves öccse fejét, amíg az a súlyos koponyasérülések következtében meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.