Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazeta Prawna
Az állam radikális „újrabútorozása” után Orbán Viktor a magyar forradalom második szakaszához lát hozzá – írja a lengyel gazdasági-közéleti napilap. A Gyorsabb tempót vesz a magyar forradalom című cikk szerint Orbán Viktor változatlanul nagy támogatást élvez, de kormányzásának ez a második szakasza megfoszthatja őt népszerűségétől és a hatalomtól, mert túlságosan fájdalmas döntéseket kell hoznia, amelyek nem múlnak el nyomtalanul, sok társadalmi csoport érdekeit sértik az egyenruhás szolgálatok tagjaitól az orvosokon keresztül a felsőoktatásban dolgozó tanárokig.

Observateur
A francia Szocialista Párt több vezető politikusát is felhívta múlt héten Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt francia vezérigazgatója, aki állítólagos szexuális bűncselekménye miatt házi őrizetben él New Yorkban – állítja a baloldali francia hetilap. Információik szerint a volt IMF-vezér többek között beszélt Martine Aubry főtitkárral és Laurent Fabius volt kormányfővel is. A nemi erőszak és annak kísérlete vádjával szigorított házi őrizetben lévő Strauss-Kahnnak a bíróság nem tiltotta meg a telefon használatát. Amerikai jogi szakértők szerint azonban nem tanácsos ezt a kommunikációs lehetőséget igénybe venni, mert azt feltehetőleg a rendőrség lehallgatja, és a per során felhasználhatja a vádlott ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.