Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Huffington Post
Az a tény, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori vezetőjét bíróság elé állítják, amiért egy New York-i hotelszobában állítólag megerőszakolt egy szobalányt, nagy hír. De képzeljék el, hogy ezt az ismert embert nem egy szobalány megerőszakolásával vádolják meg, hanem azért, mert hagyta éhen halni – gyermekeivel, szüleivel és több ezer emberrel egyetemben. Ezt tette az IMF ártatlan emberek sokaságával az utóbbi időben – olvasható a népszerű amerikai hírportálon Johann Hari tollából. A szerző szerint ahelyett, hogy az IMF segítene a szegényeken, strukturális kiigazításokat követel a segítséget kérő országoktól. Hari megjegyzi, hogy ez Magyarország esetében nem sikerült, hiszen a magyarok elűzték a közkiadásokat megnyirbáló, az IMF által dicsért kormányt, és egy olyat választottak helyette, amely inkább a bankokat adóztatta meg. Az IMF „sikongott”, hogy a pénzintézetek elhagyják az országot, de a jóslat nem vált be. Magyarország a lakosság megbüntetése helyett a józan mérsékelt intézkedéseket választotta.


DW
Egyre több belga állampolgár igyekszik bizonyítani luxemburgi származását arra az esetre, ha a több mint egy éve kormány nélkül létező Belgiumban nem szűnik meg a politikai válság, esetleg az ország két részre bomlik – olvasható a német hírportálon. Többen a szomszédos Luxemburgban kezdenének új életet, ehhez azonban felmenőik születési anyakönyveit kell megkeresniük, hogy bizonyítani tudják luxemburgi származásukat.


Der Spiegel
A német alkotmányvédelmi hatóságok a hírmagazin értesülése szerint ismét megerősödő harcias szélsőbaloldali mozgalomra figyelmeztetnek. Az erőszakra kész személyek száma 2005 és 2010 között csaknem 20 százalékkal emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.