Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CNN
Nem tudta megmondani a NATO, hogy hajlandó volna-e bombázni a római kori Leptis Magna romvárosát, ha ott Moammer el-Kadhafi líbiai vezető katonai eszközöket tárolna – adta hírül az amerikai hírtelevízió. Mint Mike Bracken ezredes, az észak-atlanti szövetség líbiai akciójának szóvivője közölte: aggodalomra adna okot, ha a Kadhafihoz hű erők a nemzetközi jogszabályokkal ellentétesen egy, az UNESCO világörökséghez tartozó területen húznák meg magukat.

The Times of India
Kiutasítottak három amerikai turistát Indiából azt követően, hogy hindu csoportok hittérítéssel vádolták meg őket – jelentette a pánindiai angol nyelvű lap. A három hölgy a hinduk állítása szerint a dél-indiai Kerala államban szegény családokat próbált keresztény hitre téríteni. A rendőrség nem talált erre utaló bizonyítékokat, ám a nők elismerték, hogy valóban közös imádságokat szerveztek, erre pedig vízumuk nem adott volna lehetőséget.

Al Rai
Tizenkétszer kísérelt meg merényletet Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök ellen az al-Dzsemaja al-Iszlámíja nevű iszlamista csoport – írta az ar-Raj című kuvaiti napilap. Ali as-Saríf szerint utoljára tizenhat évvel ezelőtt, 1995-ben Addisz-Abebában, az államfő etiópiai állami látogatása idején akartak ellene merényletet végrehajtani. Saríf szerint a Mubarak elleni merényletkísérletek számos oka közül a legfontosabb az volt, hogy a csoport őrizetbe vett tagjainak feleségeit is elfogták és megkínozták.

Le Soir
A Flamand Érdek nevű belga párt Brüsszel egyik főutcáját, a Törvény utcát (Rue de la Loi) át akarja nevezni Függetlenség utcává – jelenti a baloldali belga francia nyelvű lap. A próbálkozás nem véletlen, hiszen itt található az Európai Unió több intézményének hivatala, de a belga miniszterelnöki hivatal és a parlament épülete is. A Flamand Érdek célja a független Flandria kikiáltása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.