Napi sajtószemle

MN
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hn
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a prágai gazdasági napilapnak elmondta, megérti, hogy a szlovák politikusok „nem mondhatnak le azokról a területekről, amelyeket a trianoni szerződésnek köszönhetően kaptak, s amelyeken Szlovákia létrejött”, de a magyar nemzet sem mondhat le a szellemi és kulturális értelemben hozzá tartozó szlovákiai magyarokról. „A nemzet egysége a határokra való tekintet nélkül is kialakítható és megtartható, főleg az egyesülő Európában” – mondta Kövér.


krónika
Felbolygatta a román politikai életet Sógor Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti képviselőjének a trianoni évforduló alkalmából írt, Trianon ánlájk (a „nem tetszik” angol megfelelőjének fonetikus átírása – a szerk.) című facebookos bejegyzése – írta az erdélyi napilap. Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt ifjúsági szervezetének elnöke, Nicolae Banicioiu szankciókat követelt az RMDSZ-től Sógor ellen az „aberráns” bejegyzés miatt.


Hürriyet
Az izraeli támogatású nemzetközi média nem lenne boldog az AKP-kormányzás folytatódásával – idézte Recep Tayyip Erdogan török kormányfőt az isztambuli napilap. A The Economist Egy-null az ellenzéknek című cikke miatt kemény bírálat zúdult a médiacsoportra Erdogan pártjából. Kijelentették, hogy a brit hetilap a jelenlegi kabinet megbuktatását célzó izraeli összeesküvésben vesz részt, amikor azt írja: a török demokráciát csak a kormánypárt ellen való szavazás mozdíthatja elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.