Nem tudják, honnan ered a fertőzés

Már eddig is 3,5-4 milliárd forint kár érhette a magyar zöldségtermelőket, mert a németországi hasmenéses járvány következtében nem vesszük a hazai termékeket. A vásárlók félelme miatt feltorlódtak a készletek, egyes helyeken már ingyen osztogatják az uborkát.

Munkatársainktól
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráadásul nyakunkon a külföldi dömping, az orosz importstop miatt többek között nálunk szeretnének megválni az eladhatatlanná vált árutól a nyugati kereskedők. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mára összehívta az uniós agrárminiszterek tanácsát.
Miután tönkretettek számos spanyol termelőt, a német hatóságoknak odahaza, egy Uelzen környéki bioüzemben sikerült jelentős kárt okozniuk a még nem végleges vizsgálati eredmények nyilvánosságra hozatalával. Egy napig sem élt ugyanis az a bejelentés, hogy egy növényi csírákat termesztő farm az okozója a járványnak. A hatóságok kénytelenek voltak elismerni, hogy továbbra sem tudni, honnan érkezett a baktérium.
Részletek az 5., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.