Nem utazhat el-Aszad unokatestvére

Hírösszefoglaló
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtiltották Bassár el-Aszad szíriai elnök egyik tábornok unokatestvérének a külföldre utazását, mert vizsgálat folyik ellene túlkapások miatt, tudta meg a szíriai SANA hírügynökség. Atef Nadzsib azért nem utazhat el az országból, hogy bármikor a bíróság rendelkezésére állhasson. A tábornok annak a Deraa tartománynak a biztonsági felelőse, ahol március közepén felkelés robbant ki fiatalok letartóztatása és megkínzása miatt, írta az MTI.
Közben a szíriai hadsereg páncélozott harcjárművekkel vonult be még vasárnap reggel az ország északnyugati részén fekvő Dzsiszr es-Sugúrba, és teljes ellenőrzése alá vonta a várost. A hivatalos tájékoztatás szerint délben még „heves” harcok folytak a török határ közelében lévő városban a hadsereg és az ott működő „terrorista csoportok” tagjai között. Egyelőre nem lehet tudni, hányan haltak meg a harcokban. Az ellenzék szerint nagyjából 200 páncélozott harcjármű vonult be a városba déli és keleti irányból, helikopterek támogatásával. Szerintük több száz zendülő katona sáncolta el magát a városban, ahol legutóbb 120 katona halt meg. A szír állami televízió jelentése szerint megtalálták a város biztonsági erői megölt tagjainak holttestét egy tömegsírban. A jelentés nem tér ki arra, hány halottra leltek. A tudósítás szerint „fegyveres csoportok” megcsonkították a holttesteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.