New York-i díjkiosztó

Hírösszefoglaló
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martin Cooper, a Motorola cég egykori mérnöke, az első, gyakorlatban is használható kézi mobiltelefon feltalálója is átvehette hétfőn a Webby-díjat az idén tizenötödik alkalommal megrendezett New York-i gálán – írta a távirati iroda. Az életművéért kitüntetett Cooper egy akkor modernnek számító, igen nehéz, hordozható készülékkel 1973. április 3-án kezdeményezte az első mobilhívást. A nyerteseket már korábban kihirdették; az év embere kategóriát például Watson, az IBM szuperszámítógépe nyerte meg, Andrew Mason, a Groupon cég vezérigazgatója az „év áttöréséért” járó elismerést vehette át. Az 1996-ban alapított, az internet Oscar-díjának nevezett Webby-díj olyan nemzetközi elismerés, amellyel a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia évente díjazza az internetes tartalmak legjobbjait, csaknem hetven kategóriában. Az esemény résztvevőit Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke videoüzenetben köszöntötte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.