Nincs fertőzött uborka hazánkban

Valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőriztek Magyarországon, és nem találtak fertőzöttet – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Szerinte alapos vizsgálatokkal kell kideríteni, Dél-Európából származik-e a baktériumot hordozó uborka, vagy esetleg Afrikából hozták be.

2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóhírek szerint egy budapesti és egy békéscsabai cég importált a fertőzött spanyolországi uborkából, de már megsemmisítették az árut, igaz, az nem derült ki, hogy árultak-e a kereskedők a fertőzött termékből. Magyarországon eddig nyolc beteget vizsgáltak a járvány gyanújával, öt minta negatív lett, három személy eredménye még nincs meg. Németországban tizennégyre emelkedett a hasmenésjárvány áldozatainak száma, és eddig több mint 1200 beteget, illetve gyanús esetet regisztráltak.
Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.