Nincs jelzálog az újra gyors Overdose-on

Munkatársunktól
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa szerint a keddi angliai futás után a jövőben nem lehet probléma a ló Group I-es viadalokon való versenyeztetése. Az üzletember a m1 tegnap reggeli műsorában telefonon elmondta: óriási erkölcsi siker Overdose negyedik helye a Royal Ascoton, a King’s Stand Stakes futamban.
Mikóczy a műsorban cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a telivér jelzálog alatt futott volna. „Egy kacsa lett megszellőztetve a médiában. Miután a jövő héten hazatérünk, ezt tisztázzuk – jelentette ki Mikóczy, majd hozzátette, hogy Overdose-nak a legtőkeerősebb magyar vállalatok a társtulajdonosai, ezért nem okozhat gondot jövőbeli versenyeztetésének finanszírozása. – Olyan tulajdonostársaim vannak, mint a Mol, az OTP, a Trigránit és a Pannónia Biztosító, s ha megszületik a döntés arról, hogy a magyar lóversenyzés felvirágoztatásáért áldoznak, akkor nem lehet probléma a ló Group I-es futamokon való versenyeztetése.
Az első 12 futamán győztes, majd patairha-gyulladást szenvedett és a veretlenségét 14. versenyén 2010-ben Baden-Badenben elvesztett angol telivér idén április 17-én Hoppegartenben megnyert egy kisebb viadalt, ám május 21-én csak 7. lett a Group II-es besorolású Temple Stakesen, a Haydock Parkban. Kedden a Royal Ascoton jóval erősebb Group I-es mezőnyben szerepelt – a rangos versenyen hagyományosan megjelenik II. Erzsébet királynő, s ez most sem volt másképp –, és remekül helytállt: a rajt után vezetett, végig harcban volt a dobogós helyezésekért, s végül csak nyakhosszal szorult ki az első három közül. A szenzációsan hajrázó, győztes Prohibit is csupán egy hosszt vert rá. Érdekesség, hogy a 19 lovat felvonultató mezőnyben a Temple Stakesen győztes Sole Power most csak 8. lett, két és háromnegyed hosszal a 4. helyével 16 100 fontot (4,83 millió forint) nyert Overdose mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.