Nyíregyházi farkaskölykök

MN
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid időre már előmerészkednek kotorékukból a másfél hónappal ezelőtt világra jött kanadai fehér farkasok a Nyíregyházi Állatparkban. Az öt kölyköt anyjuk, Hóvirág eddig rejtegette, s az első hetekben csak sejteni lehetett létezésüket, többek közt abból, hogy a tavalyi, addig barátságos kölykök hirtelen területet – mint később kiderült, családot – védő farkasokká váltak – közölte az MTI. Az Észak-Amerika sarkkörön túli területein honos fehér farkas kisebb családi közösségekben, tundrán él, esetenként a családok hordákba verődnek. A kölykök tegnap estek át az első orvosi vizsgálatokon, s megkapták első oltásaikat, illetve bőrük alá azonosító csipet ültettek be.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.