Nyugdíj helyett szociális ellátás jöhet

Az Országgyűlésben név szerinti szavazással döntöttek arról a fideszes alkotmánymódosító javaslatról, amely a korhatár előtti nyugdíjak rendszerének átalakítását célozza. Miután az előterjesztést elfogadták, a jövőben az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás a törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az ellátást igénybe vevő munkaképes, akkor meg is szüntethető.

Munkatársainktól
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisgyermekes nők munkalehetőségeinek javításáról és az egészségügyi rendszer átalakításáról kérdezték Orbán Viktort a parlamentben az azonnali kérdések órájában. A miniszterelnök szerint az előző két ciklusban nem tettek annyit a nők munkalehetőségeinek és gyermekvállalásának támogatására, mint az elmúlt egy évben. A kormányfő kifejtette, az egészségügy nemzeti ügy, a szükséges változtatások előfeltétele azonban a teljes gazdasági fordulat, a munkanélküliség és az államadósság elleni küzdelem.
Részletek a 2. és a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.