Operaház: továbbra is áll a bál

Tölgyesi Gábor
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárd forintnyinál több visszaélésgyanús ügyet gyűjtött össze az Operaház volt miniszteri biztosa, a két napig főigazgatói posztot betöltő Horváth Ádám által irányított bizottság – írta tegnapi cikkében az Index, állítva: bár a jelentés februárban kész lett, az illetékes minisztériumokban visszhang nélkül maradt.
Az Index felidézi, 2008 januárjában az Operaház bruttó 280 millió forintért a bál díszleteinek tulajdonosa lett, miközben a Budapesti Operabál Kft. (a bál addigi szervezője) megbízást kapott, hogy díjazásért 2019-ig szervezze a bált. A miniszteri biztos talált a főigazgatói posztra szintén pályázó Harangozó Gyula tevékenységére vonatkozó szabálytalanságot is – írja az Index.
Szőcs Géza kulturális államtitkár az Index kérdésére úgy nyilatkozott: nemcsak ő kapta meg a jelentést, hanem Gál András Levente közigazgatási államtitkár és Réthelyi Miklós miniszter is. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az Index cikkére reagálva tegnap kiadott közleményében cáfolta, hogy akár az elmúlt három hónapban vagy azóta bármikor is megkapta volna az Operaház gazdálkodására vonatkozó jelentést.

MEGALAKUL A MANDA. Az Országgyűlés módosította a filmtörvényt és a múzeumi törvényt. Így a Magyar Nemzeti Filmarchívum átalakulásával létrejöhet a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium digitális archívum főosztályának vezetője, Lovas Lajos a főigazgatói pályázat kiírásáig miniszteri biztosként irányít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.