Őrségváltás a Szent Koronánál

Munkatársunktól
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent Korona Testület döntése alapján a Köztársasági Őrezred dísz- és koronaőrző őrségi alosztálya tegnap ünnepélyes keretek között átadta a magyar államiság legfontosabb jelképe, a Szent Korona őrzését a Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Koronaőrségének. Az Országház Kupolacsarnokában rendezett eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a történelmi egyházak vezetői és a parlamenti pártok képviselőinek jelenlétében adott engedélyt a Honvéd Koronaőrség bevonulására, amelynek tagjai az eskütételt követően vették át a nemzeti ereklye őrzését.
Hende Csaba honvédelmi miniszter fontos jelképnek nevezte, hogy a honvédség éppen a magyar hősök emlékünnepéhez kapcsolódóan veszi át a Szent Korona őrzését. Szavai szerint mindez azok életét, halálát, áldozatát és küzdelmét, bátorságát és erős lelkét jelképezi, akiknek jóvoltából egy évezred harcai közepette is megmaradhattunk. – A honvédség több évtized után egy ezeréves hagyományhoz tér vissza a Szent Korona őrzésével, amely a magyarság egységét, az ország területének sérthetetlenségét és az alkotmányos jogokon alapuló törvényes Magyarországot testesíti meg – fogalmazott a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.