Összetartozás

Az Országgyűlés tavalyi döntése értelmében a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a nemzeti összetartozás napja lett.

MN
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ópusztaszeren Kövér László házelnök kijelentette: nem trianoni szétszóratásunkat gyászoljuk, hanem a túlélést, az újrakezdést és a magyarok összetartozását ünnepeljük. Szabadkán szólt arról is, hogy a határon túli magyarok választójogáról a döntés a kormánykoalíció tagjainak fejében és lelkében már megszületett, a megvalósítás azonban még technikai kérdéseket vet fel. A hét végén több száz határon túl élő magyar tett állampolgársági esküt, köztük Tőkés László, Csűry István királyhágó-melléki és Csáti Szabó Lajos horvátországi püspökök. Hírösszefoglaló a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.